• Medişeyh Seyyid Abdurrahman Gazi Türbesi ve Camii | Darende Malatya

Tâbiînden Seyyid Abdurrahman Gazi(ks)'nin kabirlerinin bulunduğu, Darende merkezine 15 km mesafede bulunan "Medişeyh Türbesi" yıkılmaya yüz tutmuş bir vaziyette iken Vakfımız tarafından restorasyon çalışması başlatılarak, Modern mimari tasarımla tamamen taş işçiliğinden yeniden inşa edilmiştir.

Cami E 24 karayolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok ziyaretçiye hizmet etmektedir. Tohma ırmağı kenarında bulunan camii aynı zamanda yöre halkının ibadet ihtiyacını karşılamaktadır. Günümüzde Külliye'nin tüm ihtiyaçları, bakım-onarım ve çevre düzenlemeleri Vakfımız tarafından karşılanmaktadır.
Ayrıntılı Bilgi İçin: